Δωρεαν αποστολες με αγορές άνω των 79€

 Δωρεαν αποστολες με αγορές άνω των 79€

Πώς να διαλέξω το κατάλληλο Running Shoe

Το τρέξιμο αποτελεί έναν εξαιρετικό τρόπο για να ενισχύσετε την υγεία σας, να χάσετε βάρος και να κάνετε νέες παρέες. Μπορεί να αποτελέσει τη βάση για έναν υγιεινό τρόπο ζωής ή την αρχή για να πετύχετε τους στόχους σας όσον αφορά στη φυσική σας κατάσταση. Με τόσα πολλες επιλογές, η αγορά παπουτσιών για τρέξιμο μπορεί να φαίνεται δύσκολη υπόθεση, αλλά είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε.

Επηρεάζει η επιφάνεια τρεξίματος την επιλογή παπουτσιού;

Οι βασικοί τύπου παπουτσιών για διαφορετικές επιφάνειες τρεξίματος είναι τέσσερεις

  • Παπούτσια Τρεξίματος Δρόμου (Road Running Shoes)
  • Trail Running Shoes
  • Hybrid Running Shoes
  • Track Running Shoes

Τα Road Running Shoes είναι ιδανικά εάν τρέχετε μέσα στην πόλη σε πεζοδρόμια και δρόμους. Είναι ελαφριά παπούτσια με Αντικραδασμική Προστασία. Αποτελούν επίσης την ιδανική επιλογή αν προτιμάτε να τρέχετε σε διάδρομο στο σπίτι ή στο γυμναστήριο.

Αν είστε λάτρεις της εξοχής και προτιμάτε να τρέχετε σε βουνά και σε δάση, τότε η καλύτερη επιλογή για εσάς είναι τα Trail Running Shoes. Τα παπούτσια αυτά προσφέρουν άνεση με σταθερότητα, ανεξάρτητα από το πόσο μαλακό ή βρεγμένο είναι το έδαφος.

Για όσους δεν μπορούν να διαλέξουν και τρέχουν και στην πόλη και στην εξοχή υπάρχει και η λύση των Hybrid Running Shoes. Τα υβριδικά παπούτσια τρεξίματος συνδυάζουν την ευελιξία και απαλότητα ενός road running shoe με την σταθεροτητα ενος παπουτσιού trail.

Τέλος, για τους πιο επαγγελματίες δρομείς που τρέχουν στο στίβο, θα χρειαστούν κατάλληλα παπούτσια με ειδικά καρφιά, ειδικά σχεδιασμένα για ταχύτητα.

Επηρεάζει ο τύπος του πέλματος την επιλογή παπουτσιού τρεξίματος;

Στην επιλογή παπουτσιού τρεξίματος είναι σημαντικό να γνωρίζετε τον τύπο του πέλματός σας και ποιος τύπος παπουτσιού υποστηρίζει καλύτερα την καμάρα και το στυλ τρεξιματος σας. Το σωστό παπούτσι μπορεί να αποτρέψει τον τραυματισμό και να προάγει την απόδοση.

Τα καταστήματα Mizuno του Χαλανδρίου και της Θεσσαλονίκης διαθέτουν το πρωτοποριακό πελματογράφημα “Precision Fit” το οποίο μπορεί να σας βοηθήσει να επιλέξετε το κατάλληλο running παπούτσι με την καθοδήγηση του ειδικευμένου μας προσωπικού που αποτελείται από αθλητές και personal trainers.

Ποιο είναι το ιδανικό παπούτσι για άτομα με υπερπρηνισμό;

Ο υπερπρηνισμός είναι η υπερβολική κύλιση του ποδιού προς τα μέσα. Αυτό σημαίνει ότι ο δρομέας ακουμπά πρώτα το πόδι προς τα έξω και μετά λυγίζει προς τα μέσα. Μια τέτοια προσκόλληση ποδιού γενικά δεν είναι προβληματική και εμφανίζεται ακόμα και σε δρομείς παγκόσμιας κλάσης.

Τα ιδανικά παπούτσια για όσους παρουσιάζουν υπερπρηνισμό είναι τα λεγόμενα stability shoes. Τα Stability Shoes στηρίζουν την καμάρα του ποδιού και παρέχει μεγαλύτερη στήριξη μέσω της ενδιάμεσης σόλας και στη φτέρνα. Τα stability shoes είναι συνήθως πιο άκαμπτα από τα κανονικά (neutral) παπούτσια για τρέξιμο

Επηρεάζει η προτίμηση κάλτσας την επιλογή παπουτσιού;

Μπορεί να ακούγεται περίεργο αλλά ο τύπος κάλτσας που προτιμάτε, μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά στην αίσθηση ενός παπουτσιού. Όταν λοιπόν δοκιμάζετε ένα παπούτσι είναι καλό να φοράτε τον τύπο κάλτσας για τρέξιμο που σκοπεύετε να φοράτε και όταν τρέχετε.

Εδώ να σημειώσουμε ότι η επιλογή της σωστής κάλτσας για τρέξιμο με ανατομικό σχεδιασμό και ενίσχυση για προστασία μπορεί να επηρεάσει τόσο την άνεση, την ασφάλεια καθώς και την απόδοσή σας.

Ποιά η διάρκεια ζωής ενός παπουτσιού τρεξίματος;

Ένας καλός κανόνας για να θυμόσαστε πότε πρέπει να αλλάξετε παπούτσια τρεξίματος, είναι περίπου μετά από 500χλμ. Αυτό βέβαια εξαρτάται από πολλούς παράγοντες όπως την επιφάνεια στην οποία τρέχετε, το στυλ τρεξίματός σας, καθώς και τη σωματική σας δομή (βάρος, ύψος). Θα πρέπει να έχετε το νου σας σε σημάδια φθοράς όπως φθαρμένη σόλα, σκισίματα ή αυξανόμενο μυικό πόνο κατα τη διάρκεια τρεξίματος, ώστε να αντικαταστήσετε εγκαίρως το παπούτσι σας και να αποφύγετε τραυματισμούς.

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να καθαρίσω τα παπούτσια τρεξίματος;

Ο πιο ασφαλής τρόπος για να καθαρίσετε τα παπούτσια σας είναι να τα πλύνετε στο χέρι. Αποφύγετε το πλυντήριο καθώς μπορεί να βλάψει το ύφασμα και την κόλλα.

Αρχικά αφαιρέστε την εσωτερική σόλα και τα κορδόνια. Χρησιμοποιήστε μια απαλή βούρτσα για να πλύνετε την εσωτερική σόλα με τρεχούμενο νερό. Χρησιμοποιείστε ζεστό νερό κι αν είναι απαραίτητο λίγο απορρυπαντικό για τα κορδόνια. Με ένα απαλό σφουγγάρι ή απαλή βούρτσα πλύνετε και το υπόλοιπο παπούτσι με τρεχούμενο νερό.

Μόλις αφαιρέσετε όλες τις λάσπες και βρωμιές, απλώστε τα παπούτσια σας για να στεγνώσουν.

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Μάθε πρώτος για τις νέες τεχνολογίες, τα προϊόντα & τις προσφορές μας !
back to top