Δωρεαν αποστολες με αγορές άνω των 79€

 Δωρεαν αποστολες με αγορές άνω των 79€

Βόλεϊ και Χάντμπολ: Δύο αθλήματα που σας καλούν να τα δοκιμάσετε!

«Νους υγιής εν σώματι υγιεί» έλεγαν οι αρχαίοι… Πολύ σωστά, μιας και τα αθλήματα δεν συνεισφέρουν μόνο στη σωματική αλλά και στην ψυχική υγεία του ανθρώπου.

Ποιό άθλημα να διαλέξετε άραγε; Οι επιλογές είναι πράγματι πολλές, οπότε ας ξεκινήσουμε με δύο αθλήματα που έχουν κερδίσει τις καρδιές των Ελλήνων τα τελευταία χρόνια - το βόλεϊ και το χάντμπολ.

Το βόλεϊ είναι ένα από τα δημοφιλέστερα αθλήματα τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, και αποτελεί ολυμπιακό άθλημα από το 1964. Ξεκίνησε να παίζεται στην Αμερική, και συγκεκριμένα στη Μασαχουσέτη, στις 9 Φεβρουαρίου 1895, και «μπαμπάς» του θεωρείται ο αμερικανός γυμναστής Ουίλιαμ Μόργκαν. Στην Ελλάδα ήρθε το 1922 από το γυμναστή Αναστάσιο Λευκαδίτη, με τις Εθνικές ομάδες ανδρών και γυναικών να δημιουργούνται το 1952 και 1966 αντίστοιχα, και το άθλημα έκτοτε να αποθεώνεται διαρκώς!

Ένα ακόμα ολυμπιακό άθλημα, από το 1972, είναι και το χάντμπολ. Έχοντας τις ρίζες του στην αρχαία Ελλάδα, το χάντμπολ συνδυάζει αρμονικά τρεις μορφές της ανθρώπινης κίνησης - το τρέξιμο, το άλμα και τη ρίψη, και μοιράζεται πολλά κοινά στοιχεία με το βόλεϊ. Το χάντμπολ εμφανίστηκε στα τέλη του 19ου αιώνα στην κεντρική και βόρεια Ευρώπη, με τον πρώτο αγώνα σε Ελληνικό έδαφος να διοργανώνεται το 1977, στο Αμύνταιο της Φλώρινας.

Ομάδα Volley της Mizuno προετοιμάζεται για το ματς.

Τι σας προσφέρουν όμως τα δύο αυτά αθλήματα;

  1. Μειώνουν τον κίνδυνο τραυματισμών, μιας και παίζονται κατά κύριο λόγο σε ομαλό έδαφος. Αν μάλιστα είστε εξοπλισμένοι και με κατάλληλα ρούχα και αξεσουάρ για βόλεϊ και χάντμπολ , θα μπορείτε να απολαμβάνετε το παιχνίδι χωρίς έννοιες για χτυπήματα ή τραυματισμούς.
  2. Παίζονται τόσο σε εσωτερικό όσο και σε εξωτερικό χώρο, πράγμα που σημαίνει οτι σας δίνουν την ευκαιρία να έρχεστε και πιο κοντά με τη φύση. Ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες, ένα παιχνίδι beach βόλεϊ ή beach χάντμπολ, συνοδευόμενο από μια βουτιά στη θάλασσα, είναι το καλύτερο συστατικό μιας ζεστής μέρας! Φροντίστε μόνο να φοράτε ρούχα που απορροφούν τον ιδρώτα και παπούτσια που αναπνέουν και σας απαλλάσσουν από δυσάρεστες οσμές λόγω της ζέστης.
  3. Πέραν της σωματικής άσκησης, τα αθλήματα αυτά «εξασκούν» κομμάτια της προσωπικότητάς σας, είτε είστε ενήλικος, έφηβος ή παιδί. Μιας και πρόκειται για δύο καθαρά ομαδικά αθλήματα, το βόλεϊ και το χάντμπολ σας εισάγουν σε ένα κλίμα ομαδικής λειτουργίας και σκέψης, μαθαίνοντάς σας παράλληλα την ανάληψη ατομικής ευθύνης απέναντι στην ομάδα και τους συμπαίκτες σας.

 

Αθλητής Handball που ετοιμάζεται να πασάρει.

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν! Τι εξοπλισμό θα χρειαστείτε;

Το βόλεϊ και το χάντμπολ είναι από τα αθλήματα που απαιτούν το λιγότερο εξοπλισμό, συγκριτικά με άλλα ομαδικά αθλήματα. Στην πραγματικότητα, χρειάζεστε μόνο κάποια βασικά πράγματα και είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε:

  1. Παπούτσια: Η επιλογή των κατάλληλων παπουτσιών για το χάντμπολ και το βόλεϊ είναι σημαντική για την ασφαλή κίνηση και τον έλεγχο. Πρέπει να διατηρούν τέλεια στήριξη στα πόδια για να εξασφαλίσουν καλή βάση, να παρέχουν άνεση στα πόδια και να βοηθούν στην πρόληψη πιθανών τραυματισμών. Ιδιαίτερο ρόλο παίζουν και οι κάλτσες, οι οποίες θα πρέπει ιδανικά να είναι αντιολισθητικές, για ενίσχυση της σταθερότητάς σας, καθώς επίσης και να είναι κατασκευασμένες από ύφασμα που δεν «κρατάει» τον ιδρώτα και την υγρασία.
  2. Ρούχα: Οι παίκτες βόλεϊ και χάντμπολ συνηθίζουν να προτιμούν κοντομάνικες, δροσερές και χαλαρές μπλούζες όταν παίζουν σε κλειστό γήπεδο. Κατασκευασμένες συνήθως από πολυεστέρα και βαμβάκι, οι μπλούζες αυτές είναι ανθεκτικές στο συχνό πλύσιμο και στεγνώνουν γρήγορα από ιδρώτα ή νερό. Το ίδιο ισχύει και για τα παντελόνια, τα οποία έχουν συνήθως ελαστικότητα και μαλακό ύφασμα, για να αποφεύγονται οι τριβές. Τέλος, σε περιπτώσεις που η εποχή δεν είναι τόσο θερμή, μπορείτε να επιλέξετε κάποια ζακέτα ή αντιανεμικό μπουφάν, που θα σας κρατήσει ζεστούς πριν και μετά το παιχνίδι.
  3. Μια μπάλα & την ομάδα σας. Τι παιχνίδι θα ήταν άλλωστε αν δεν είχατε αυτά τα δύο συστατικά! Οργανωθείτε, μαζευτείτε και απολαύστε όποιο από τα δύο αθλήματα επιλέξετε λοιπόν!

 

Ομάδα παικτριών Volley γιορτάζει την νίκη!.

 

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Μάθε πρώτος για τις νέες τεχνολογίες, τα προϊόντα & τις προσφορές μας !
back to top